Se denne grafik og forstå udfordringen

I
dette efterår gennemførte det britiske Met Office’s Hadley Centre en række “Hvad nu hvis” projekteringer på fremtidens klimaudvikling. Forudsætningerne er fire forskellige scenarier for fortsat CO2-udledning.
Illustrationen herunder viser (kuldegysende klart), hvor snæver en margin verdens regeringer har at handle i, hvis det skal lykkes at undgå klimaforandringer med katastrofale følger.

Læg især mærke til, at der kun er 90 år til temperaturstigninger på 5,5-7,1 grader under et “business as usual” scenarie – altså hvis der ikke gøres noget for at reducere CO2-udledninger. Det bør anses for at være meget usandsynligt og heldigvis, for her taler vi om et overlevelses-scenarie for en stor del af klodens beboere.

Læg også mærke til, hvor meget der skal skæres i udledningerne nærmest lige om lidt, hvis jordsystemets middeltemperatur skal holdes på et tåleligt niveau. Med al snakken om, at topmødet i KBH næste måske ikke kommer i mål med en færdig og bindende reduktionsplan, så er det ildevarslende udregninger, Hadley Centre her viser: