USA: Lobbyarbejde mod klimalovgivning

Det amerikanske handelskammer deltager i en landsdækkende kampagne rettet mod ny klimalovgivning. Se for eksempel denne politiske reklamevideo.

Kampagnen er rettet mod et lovforslag, som det amerikanske senat behandler senere i år. Lieberman-Warner lovforslaget vil dels indføre et amerikansk CO2-kvote handelssystem, dels sigte mod en reduktion i USAs CO2-udslip med 19 procent af 2005-niveauet i år 2020 og 63 procent af 2005-niveauet i år 2050.

I sidste uge skrev 70 ledende religiøse og konservative borgere i et brev til senatsmedlemmer, at lovforslaget vil være ødelæggende for USAs økonom, og at det bør stoppes.

Samtidig har en sammenslutning af forretningsfolk og erhvervsorganisationer indledt en 17-staters turne i USA med en en række møder, de kalder “State Climate Dialogues”. Formålet er at påvirke opinionen imod Lieberman-Warner lovforslaget. Grist har historien om dialogmøderne.